Här är 10 viktiga anledningar om varför Du ska byta från rökning till vaping

#1 Minskad risk för cancer

Nikotin ger inte cancer. Det är de andra ämnena i tobaksröken som ger de stora negativa hälsoeffekterna, som t.ex. lungcancer. Hoppa över ciggen och byt till vaping så minskar du risken för cancer och en rad andra sjukdomar. Du slipper ca 99 % av ämnena när du vejpar jämfört med vad du får i dig från en cigg.

#2 En fräschare kropp

När du slutar röka och byter till vaping kommer du få en fräschare kropp. Din kropp slipper då alla de avgaser som en tobakscigg ger och som föråldrar din hy, försämrar ditt luktsinne och skapar rökhosta. Möt morgondagen med en fräsch kropp och ett friskt luktsinne.

#3 Fräsch andedräkt

Vaping ger inte dålig andedräkt. Så du kan pussa vem du vill utan dålig andedräkt när du vejpar i stället.

Eller så kan du få den du vill pussa att sluta röka och byta till vaping. Så smakar det inte så illa. 😉

#4 Spara pengar

Om du röker ett paket cigg om dagen så kostar det ca 22.000 på ett år. Du sparar ca 14.000 per år genom att byta till vaping, varje år.

#5 Var kvar på festen – slipp att frysa – blossa inomhus

Vaping sätter sig inte i väggarna utan ångan försvinner.

Du kan därför vara kvar på festen i stället för att gå ut och frysa.

#6 Slipp lukta rök

Nu slipper du duscha när du kommer hem eller hänga ut kläderna

Det luktar inte hemma eller i din omgivning

#7 Upplev en värld av smaker

Med cigaretter så finns väldigt få smaker, främst olika nyanser av tobak och mentol. Med vaping öppnar sig en helt ny värld av smaker med allt från rena smaker (Äpple, te, lakrits, vanilj) till spännande blandningar med spännande svårdefinierade undertoner liknande med viner, ölsorter och parfymer.

#8 Stör inte omgivningens luft och lukt

Vaping stör inte andras luft och sätter sig inte i kläder, hår och väggar som tobaksrök. Vaping doftar lite just när man gör det, ungefär som parfym, kaffe eller nybakade bullar men doften stannar inte kvar.

#9 Ingen brandrisk – vejpa var du vill

Med cigaretter finns risken att bränna upp hela huset om man somnar med dem. Men också att du bränner dina kompisar, kläder eller dig själv. Med vaping finns ingen sådan risk. Det finns inget som brinner. En vape är lika brandfarlig som en ficklampa.

#10 Få chans att se dina barn och barnbarn växa upp

Om du röker så förkortas den förväntade livslängden med 5-10 år och många rökare dör tyvärr långt tidigare än så. När du byter till vaping så har du större chans att se dina barn och barnbarn växa upp.