Leveransvillkor Vapoteket(2016-03-04)

Orderbekräftelse
När du har godkänt din beställning skickar vi en orderbekräftelse via e-post.

Fraktkostnad
Fraktkostnaden specificeras vid köptillfället. Får vi tillbaka paket som inte lösts ut från Posten eller avhämtats på plats, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Betalning görs genom att vi gör ett avdrag på detta belopp innan återbetalning sker till ditt konto alternativt justerande av fakturan beroende på vilket betalsätt du har använt. Vid inköp av varor för över 600 kronor erhålls fri frakt i Sverige.

Beräknad leveranstid
2-5 arbetsdagar. För adresser inom Sverige så är leveranstiden normalt beräknad till ca 1-3 arbetsdagar (med reservation för helgdagar). För leveranser till övriga Norden och Europa är leveranstiden beräknad till ca 4-7 arbetsdagar. Ibland har vi beställningsvaror och då kan tiden bli längre. Se respektive produkt.

Försening
Vid eventuell försening på mer än 7 arbetsdagar har du rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny leveranstid. Vill du häva ditt köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottsbetalat förs pengarna tillbaka till ditt konto inom ett par dagar.

Transportskador
Är paketet och / eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på platsen. Kontakta sedan oss om produkten är skadad.

Ångerrätt
Som kund har du 14 dagars ångerrätt hos Vapoteket. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags. Ångerrätt gäller endast vara i obruten förpackning och/ eller vara som inte använts/ fyllts på med e-vätska. Skriv returadressen tydligt på returpåsen. OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss, så om du vill kunna spåra din retur så rekommenderar vi dig att skicka den rekommenderat. Kolla med postens ombud / serviceställe där du bor hur du gör detta.

Betalsätt
Alla varor förblir vår egendom tills dess full betalning kommit bolaget tillhanda. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Vi förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Vi debiterar 200 kr för icke utlösta varor.

Kredit / kontokort
Du kan välja att betala online med ditt kredit / kontokort. Det tillkommer ingen bankavgift om du betalar med kredit / kontokort. Vi förbehåller oss rätten att undersöka att den adress du beställt till är din folkbokföringsadress, om den inte är det förbehåller vi oss rätten att kunna häva ditt köp. Vid genomförande av köp på sajten reserveras köpesumman på ditt kort / bankkonto. I de fall ditt kort är kopplat till ett bankkonto kan detta visas på olika sätt på kontoutdrag beroende på hur din bank valt att presentera reservationen.

Postförskott / Efterkrav
Väljer ni postförskott / efterkrav tillkommer en kostnad på 100 kr. Paketet löses ut kontant eller med kort på DHL service point. För icke utlösta varor debiteras kund 200 kr

Reklamation / Fel
Vapoteket följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer, se www.konsumentverket.se. Tänk på att alltid spara kvitto på försändelsen vid retur. Vid reklamation av fel i vara ska alltid varan skickas tillbaka till Vapoteket.  När den reklamerade varan är åter hos oss kommer Vapoteket att funktionstesta varan för att säkerställa eventuellt fel i varan. Om fel i varan kan konstateras ersätter Vapoteket med ny vara. Vapoteket tar inte ansvar för direkta handhavandefel. Exempel på vanliga handhavandefel: 1) läckande och/eller knäckt förångare mellan batteri och förångare.  2) läckande och/eller sprucket glas/plast i förångaren 3) förångare som smakar bränt pga. att förångaren torrökts .  Kontakta alltid Vapoteket innan du skickar tillbaka varan i dessa fall. Du når oss på mail, [email protected].

Returer i Sverige skickas till:

Vapoteket, c/o Bigbox, Box 55, 184 21 Åkersberga.

Personuppgifter
När du gör en beställning av oss godkänner du att vi får behandla dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL). Vi använder uppgifterna för att kunna leverera dina varor och för att vi eller en samarbetspartner ska kunna sköta vår fakturering. Dessutom kan vi använda dina uppgifter för att marknadsföra varor och tjänster som vi eller företag vi samarbetar med erbjuder. Hör av dig till oss om du vill veta vilka personuppgifter vi har om dig, eller om du vill att något ska ändras i dina personuppgifter alternativt om du vill att vi raderar dina personuppgifter.

Reservation
Vi reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi gör allt vad vi kan för att få så bra bilder och beskrivningar som det bara går. Vi förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force majeure
Vi är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Vid tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

För att få handla hos oss måste du ha fyllt 18 år!