Elevator pitch

Vapoteket är ett svenskt vaping-bolag, som hjälper rökare att sluta och vejpare att njuta. Vaping (e-cigaretter), en ny nikotinersättningsmetod, har snabbt fått miljoner människor att sluta röka och få en hälsosammare livsstil. Rökare har själva föredragit denna metod. Vapoteket skapar nu en värld av attraktiva vaping-produkter. Vill du vara med på resan mot en rökfri värld?

Investor proposal

cumulus-f-fundedbyme-sidaVapoteket hjälper rökare att sluta och vejpare att njuta. Vapoteket är ett svenskt vaping-bolag som skapar en värld av attraktiva vaping-produkter och varumärken. Vaping är en ny global nikotinersättningsmetod som revolutionerar hälso- och tobaksbranschen och snabbt blivit en miljard-industri internationellt då miljoner rökare fördragit denna metod för att sluta röka tobak. Nu har den svenska tobaksmarknaden om 20 miljarder kronor precis öppnats vilket skapar möjligheter för bolaget att snabbt utvecklas vidare, i Sverige och internationellt. Var med och bygg världens bästa vaping-produkter för en rökfri värld.

Idé

Vilket problem löser Vapotekets produkt

En miljard människor röker. Men nästan alla vill sluta och har försökt med de tidigare nikotinersättningsprodukterna som tuggummi och plåster. Och sedan återfallit till tobaksrökning.

Vaping som ny nikotinersättningsmetod revolutionerar hälso- och tobaksbranschen. Kategorin har snabbt blivit en miljard-industri internationellt då miljoner rökare fördragit denna metod för att sluta röka tobak i USA, UK, Frankrike m.fl.

Men vaping-produkter har hittills varit tekniska och komplicerade. Och i Sverige har de knappt distribuerats hittills pga oklar lagstiftning fram till februari 2016

Hur löser den detta?

Nu tar Vapoteket vaping till Sverige. Vapoteket är ett nytt spännande tillväxtbolag med fokus på vaping som hjälper rökare att sluta röka och vejpare att njuta.

Vapoteket skapar nu en värld av attraktiva vaping-produkter och varumärken som gör vaping enkelt, tillgängligt och kvalitetssäkrat.

Bara i Sverige finns 1,5 milj rökare som köper tobaksprodukter för över 20 miljarder per år. Därför utvecklar vi attraktiva vaping-produkter för dagens rökare och vejpare med retail-koncept anpassade för distribution i Sverige och internationellt.

Produkt

Produktfördelar

Vapoteket utvecklar attraktiva, snygga och användarvänliga vaping-produkter av världsklass. Vi utvecklar nu ett heltäckande sortiment av egna vaping produkter med vaporisatorer, vätskor och tillbehör.

Vi strävar efter att utveckla globalt ledande produkter. Fokus är hög kvalitet och enkelhet. Snyggt och attraktivt att använda för vejparen. Vi kommer lansera Vapotekets egna serie e-vätskor med fantastisk smak och av högsta kvalitet. Samtidigt utvecklar vi ett retail-koncept för bredare distribution hos service- och detaljhandeln.

Alla produkter kommer att utvecklas för och följa kraven utifrån EU’s nya Tobaksproduktdirektiv.

Produktanvändarfall

Vi erbjuder rökare och vejpare en chans att njuta med attraktiva, snygga och användarvänliga vaping-produkter. Vapes används i stället för cigaretter för att blossa.

En vape (vaporisator, e-cigarette) består av en tank som fylls på med e-vätska och ett batteri som återladdas. E-vätska köps separat i små flaskor och är en löpande konsumtionsprodukt. Det är i e-vätskan som smaken och nikotinet finns.
Vaping är en resa i smaker där, till skillnad mot rökning, det finns massor av spännande smaker. Tänk vin, te, frukt, cognac mm.

Dessutom finns en värld av snygga accessoarer som fodral, extra laddare och reservdelar.

Marknad

Målmarknad

Vapotekets produkter är för rökare och vejpare. Globalt finns ca 1 miljard rökare och snabbt stigande 10 miljoner vejpare.

Svenska marknaden

1,5 miljoner rökare och ca 2,4 miljoner nikotinister (inkl. snusare) 70-85% av rökarna uppger att de vill sluta röka Det säljs ca 20 miljarder kr tobaksprodukter och 3 miljarder kr sluta-röka produkter varje år. Marknadsföring sker genom sociala media, produktplacering och action-marketing samt med tydligt och anpassat display-material för butiksmiljöer. Vår nya butik kommer att fokusera på provsmakning, försäljning och events. Dessutom planerar vi genomföra en större sluta-röka kampanj som bör ge stor spridningseffekt.


All information om vår crowd-funding hittar du på fundedbyme.com