Atomizer
Atomizer, clearomizer, eller cartomizer är alla förångare – den del av e-cigaretten som värmer upp din olja så att den blir ånga. Alla tre typerna fungerar på samma sätt. Det finns ingen riktig “vinnare” utan alla har sina favoriter. Atomizers har en relativt liten kapacitet och föredras oftast av vapers som gillar “dripping”.

Boiler
Boiler är vårt eget ord för det mer vanliga ordet “förbrännare”. Vi tycker att förbrännare är något missvisande då vi inte bränner oljan utan snarare kokar oljan. Boilern är det lilla metallstycket inuti förångaren som just hettar upp oljan så att den blir ånga. På engelska heter den Bottom Dual Coil eller Bottom Coil.

Bottom Dual Coil
Bottom Dual Coil är det lilla metallstycket inuti förångaren som just hettar upp oljan så att den blir ånga. En förångare med en bottom dual coil är en förångare som fylls på underifrån och har en mer avancerad boiler som arbetar hårdare, något som ger betydligt mer ånga och kraftigare smak.

Bottom Coil
Bottom Coil är det lilla metallstycket inuti förångaren som just hettar upp oljan så att den blir ånga. En förångare med en bottom coil är en förångare som fylls på underifrån och har en mer avancerad boiler som arbetar hårdare, något som ger betydligt mer ånga och kraftigare smak.

Clearomizer
Atomizer, clearomizer, eller cartomizer är alla förångare – den del av e-cigaretten som värmer upp din olja så att den blir ånga. Alla tre typerna fungerar på samma sätt. Det finns ingen riktig “vinnare” utan alla har sina favoriter. En clearomizer består av en transparent behållare för olja och en boiler som hettar upp oljan. På senare år har denna förångare blivit den mest populära tack vare sin oändliga variation i storlek och färg.

Dripping
Dripping är ett sätt att vapa genom att droppa olja direkt på förångaren. Se gärna denna film för mer info.

Dual Coil
En dual coil-förångare gör att mer kraft kan fördelas till boilern för ytterligare ökad produktion av ånga.

Förbrännare
Boiler är vårt ord för förbrännare och är det lilla metallstycket inuti förångaren som just hettar upp oljan så att den blir ånga. Förbrännare tycker vi är ett någon missvisande ord eftersom man inte bränner något, som cigaretter gör, utan värmer upp till ånga.

Mod
En Mod är en mer avancerad e-cigarett än övriga. Den är större, har kraftigare batteri som du kan ta ut ur e-cigaretten för att ladda separat, och en större förångare.

Vapare
En person som blossar ånga.

Vape
Vape används på engelska och är en förkortning av “Vaporizer”. Även om vi använder det mer vanliga ordet “e-cigarett” så föredrar vi “vape” för “vaping” har ingenting med cigaretter att göra tycker vi, utan är en helt egen produkt.

Vaporisator
Det svenska ordet för “Vaporizer” och betyder “förångare” – det riktiga ordet istället för e-cigarett om du frågar oss! Dock inte att förväxlas med just “förångare” som är samlingsnamnet för clearomizers, atomizers, och cartomizers! Pust!