Vaping (e-cigaretter) är en ny nikotinersättningsmetod som snabbt har hjälpt miljoner människor att sluta röka och få en hälsosammare livsstil. Vill du vara med på resan mot en rökfri värld?

Här är några rekommenderade produkter när du vill sluta röka skadlig tobak genom att byta till vaping i stället. Ett mycket hälsosammare och fräschare alternativ.

Börja de först 4-6 veckorna med e-vätskor som har relativt hög nikotin-styrka (12-18mg). Vid för låg nikotin-styrka på e-vätskan känns det annars som man vill gå tillbaka till tobak då vaping inte ger samma ”lugnande effekt”.

Köp två vejpar från början så har du alltid en laddad och har extra laddare. Räkna med att 10 ml vätska är ca 3-4 paket cigarretter.

Beställ flera olika e-vätskor från början (4-8 st) så kan du prova olika smaker och styrkor. Vi har ett stort urval under e-vätska. De flesta börjar med tobakssmak men övergår senare till andra smaker så prova gärna fler smaker.

Läs våra 10 skäl att byta till vaping.

ARBETSGIVARE:

Vi gör specialanpassade program för att stödja personal att frivilligt sluta röka tobak. Kontakta oss på info@vapoteket.com

För Er som jobbar med rökavvänjning finns en handbok på engelska, A briefing for stop smoking services, utgiven av NCSCT National Center for Smoking Cessation and Training som sammanställt råd inom detta område för de miljoner som röker i Storbritannien.